Cluburi

Opționale

O viață echilibrată înseamnă luarea în considerare a tuturor aspectelor vieții tale: relații, muncă, fitness, sănătate și bunăstarea emoțională. Începută din copilărie, efectele ei vor fi mult mai vizibile în viața de adult. Atelierul abordează diferite aspecte din viața de zi cu zi, echipând copiii pentru un viitor strălucit.

 

Opționalul are loc săptămânal, iar pentru înscrieri și mai multe detalii vă invităm să ne contactați.

 

Într-o viitoare lume condusă de inteligența artificială, singurul lucru autentic rămâne calitatea inimii. Atelierul Arts and Crafts permite cursanților să descopere noi pasiuni, să investească în cele deja existente, îi ghidează în lumea creației dezvoltând în același timp disciplină în muncă, determinare și satisfacția lucrului bine realizat.

 

Opționalul de Arts and crafts are loc săptămânal, iar pentru înscrieri și mai multe detalii vă invităm să ne contactați.

 

Muzica înveselește sufletul iar noi am creat mediul perfect pentru ca cei mici să-și dezvolte talentul musical.

Optionalul de Canto si pian construiește încrederea în sine, promovează stima de sine, angajează întotdeauna emoțiile, promovează incluziunea socială, sprijină dezvoltarea abilităților sociale și permite tinerilor de diferite vârste să se reunească cu succes pentru a crea ceva special.

Opționalul are loc săptămânal, iar pentru înscrieri și mai multe detalii vă invităm să ne contactați.

Clubul (lectură și dezbatere) este adresat celor care vor să facă din cititul zilnic un stil de viață. Pe lângă încurajarea acestui obicei oferim dezbateri ce au ca scop îmbunătățirea abilităților de gândire critică, dezvoltarea competențelor de cercetare, gândire rapidă. Apartenența la o comunitate de tineri citiți este doar o consecință a anturajului cu care copiii noștri se înconjoară.

 

Clubul are loc săptămânal, iar pentru înscrieri și mai multe detalii vă invităm să ne contactați.

Copiii și tinerii care urmează cursurile de educație financiară au mai multe șanse ca în viitor să economisescă, să fie încrezători în gestionarea banilor și dobândesc mai ușor libertate financiară.

Care este scopul educației financiare?

Ne echipează cu informațiile de care avem nevoie pentru a gestiona banii în mod eficient. Fără aceasta, deciziile noastre financiare și acțiunile pe care le luăm, sau nu le luăm, nu au o bază solidă pentru succes.

Opționalul are loc săptămânal, iar pentru înscrieri și mai multe detalii vă invităm să ne contactați.

De-a lungul anilor, robotica a devenit din ce în ce mai răspândită în lumea noastră datorită cererii crescute de tehnologie în diferite domenii. Prin Lego Robotică studenții nu numai că învață concepte de robotică, dar aplică și concepte de inginerie, fizică și matematică în timpul acestor programe.

Copiii vor învața importanța implicării într-o activitate de grup bazată pe tehnologie, își vor dezvolta încrederea în propriile capacități și de ce nu, vor contribui la aducerea unui nou val de progrese tehnologice pentru îmbunătățirea societății noastre în deceniile viitoare.

Opționalul are loc săptămânal, iar pentru înscrieri și mai multe detalii vă invităm să ne contactați.

Un om puternic este un om informat. Plecând de la acestă premisă a luat naștere cursul ‘lumea care ne înconjoară’. Ne dorim ca acest curs să răspundă curiozitătilor celor mici dar și să adauge cunoștințe importante din geografie, istorie și științe universale.

 

Opționalul are loc săptămânal, iar pentru înscrieri și mai multe detalii vă invităm să ne contactați.

Ce se întâmplă la sesiunile de Mindfulness pentru copii?
Prin metoda jocului copiii învață să se bucure de momentul prezent, să își conștientizeze propriul corp, emoțiile, să respire, să se miște conștient, și nu în ultimul rând, înțeleg că ei sunt unici șiminunați așa cum sunt.
Atunci când dorești să plantezi semințe pentru a avea o grădina de flori frumoase, ai nevoie să pregătești pământul, să îi oferi atenție și înțelegere, să îl eliberezi de burieni, să îi oferi hrană adaptată plantelor pe care le ai, etc. Același lucru se aplică și în cazul copiilor. Pentru ca aceștia să se dezvolte armonios au nevoie să fie stimulați și învățați să trăiască frumos și sănătos.

Pentru copii este important să învețe să rămână în momentul prezent pentru a se bucura cu adevărat de viață, chiar și atunci când întâmpină dificultăți. Copiii își capătă curajul de a se exprima și încrederea în ei. Asimilează un set de valori elementare, care îi vor însoți toată viața, printre care calmul, sinceritatea, recunoștința și autodisciplina.
Fiecare întâlnire de dimineață va debuta cu exerciții de mindfulness, care au ca beneficii: îmbunătățirea abilităților sociale, creșterea capacității de a fi atent la sine și la cei din jur, îmbunătățirea rezultatelor academice prin creșterea puterii de concentrare, îmbunătățirea memoriei, creșterea flexibilității cognitive și creative, stare generală de bine.
Lotus Academy în colaborare cu Mika.Zen organizează periodic evenimente tematice de mindfulness.
Copiii au mare nevoie de aceste tehnici și în instituțiile educaționale, motiv pentru care una dintre dorințele mele este ca fiecare copil să beneficieze de aceste metode. Misiunea mea este să fiu acolo să îi învăț, să îi ajut, să îi ghidez și să îi susțin în procesul lor de învățare cu blândețe și iubire.’
Michelle

🎭 Haideți la cursurile noastre de actorie. Aici copiii ”joacă” roluri ale personajelor dar și roluri sociale. Așa dobândesc autonomie și încredere în propriul potențial creativ și în forța lor de a relaționa. 💫

Curs de arta actorului pentru copii și adolescenți în colaborare cu școala de teatru GinArtJoc. 🎭

✨ Metoda de lucru folosită este bazată pe:
– Arta și tehnica de lucru a actorului (lectură, studiul de rol, analiză de situație având ca suport dramatizarea unei povești sau povestiri, spectacol de teatru);
– Jocul de improvizație;
– Jocul social
Instrumente folosite:
– Rostirea și vorbirea articulată;
– Expresia corporală;
– Folosirea obiectelor și a recuzitei;
– Imaginația;
– Relaționarea;
– Memoria inteligentă, afectivă, asociativă.
Plan de lucru pe categorii de vârstă
– Copii cu vârsta cuprinsă între 4 – 6 ani – Micul Prinț de Saint Exupery, Alice în țara minunilor de Lewis Carroll, Aventurile lui Pinocchio de Carlo Collodi (lectura și înțelegerea textului adaptat pentru această vârstă, rol, spectacol);
– Copii cu vârsta cuprinsă între 7 – 10 ani – Micul Prinț de Saint Exupery, Alice în țara minunilor de Lewis Carroll, Aventurile lui Pinocchio de Carlo Collodi (lectura și înțelegerea textului adaptat pentru această vârstă, rol, spectacol);
– Copii cu vârsta cuprinsă între 11 – 13 ani – Peter Pan de J.M. Barrie, (lectura și înțelegerea textului adaptat pentru această vârstă, rol, spectacol)
– Copii cu vârsta cuprinsă între 14 – 16 ani – Romeo și Julieta de W Shakespeare (lectură și înțelegerea textului, a relației între personaje, situație, rol, spectacol).

Numărul optim în fiecare grupă este cuprins între 4 și 10 copii.

Program pentru cursul de artă a actorului 🎭
Sâmbătă 10: 00 – 11: 30 – Copii cu vârsta cuprinsă între 4 – 6 ani
Sâmbătă 17:00 – 18:30 – Copii cu vârsta cuprinsă între 7 – 10 ani
Duminică 13:30 – 15:00 – Copii cu vârsta cuprinsă între 11 – 13 Ani
Duminică 15: – 16:30 – Copii cu vârsta cuprinsă între 14 – 16 ani

⭐️ Gina Pitulea este actriță și pedagog. A absolvit cursurile doctorale în cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică IL Caragiale.
A obținut diploma doctorală în Artele Spectacolului de Teatru cu tema “Valoarea formativă a textului dostoievskian pentru procesul creator al actorului”. În 2019 a absolvit cursurile de psiho – pedagogie ale Centrului de Pregătire Pedagogică și Didactică – UNATC. A creat și a pus în scenă zeci de spectacole pentru copii. Predă actorie copiilor din anul 2013. 💜

Cursurile se desfășoară prin module de 3 luni având ca finalitate prezentarea în scena a pieselor de teatru! ⭐️💫

Fie că vorbim de persoane care s-au născut cu talent sau despre cele care sunt în căutarea descoperirii de sine, a petrecerii timpului în preajma esteticului sau a dezvoltării personale, pictura este un factor important în educaţia copiilor. Desfășurarea activităților de pictură ajută la dezvoltarea fizică socială, cognitivă și emoţională a celor care le practică. Printre efectele benefice ale acestei arte, se mai adugă:

–        stimularea ambelor emisfere ale creierului;

–      dezvoltarea concentrării şi atenţiei;

–      dezvoltarea proceselor intelectuale şi cognitive;

–      exprimarea afirmării de sine;

–      contribuirea la dezvoltarea socială;

–      exersarea abilităţilor motorii;

–      crearea unui vocabular specific şi ajutarea îmbogăţirii culturii generale;

 

Opționalul are loc săptămânal, iar pentru înscrieri și mai multe detalii vă invităm să ne contactați.

Șahul îmbunătățește concentrarea, răbdarea și perseverența, dezvoltă creativitatea, intuiția și memoria iar cel mai important aspect este capacitatea de a procesa și extrage informații dintr-un set de principii generale. În același timp, prin șah copiii învață să ia decizii importante și să rezolve problemele într-un mod flexibil.

Opționalul are loc săptămânal, iar pentru înscrieri și mai multe detalii vă invităm să ne contactați.

Pentru a adopta un stil de viață sănătos, este necesar să dobândim o serie de informații nutritive dar și să facem din mișcare un obicei în copilărie. Considerăm că la baza fiecărei transformări stă informația, de aceea, cu cât cunoștem mai mult cu atât reușim să avem viața pe care ne-o dorim, adăugând treptat obiceiuri sănătoase.

Opționalul de Sănătate și mișcare are ca scop oferirea unei baze nutriționale dar și a unui set de sporturi din diferite arii asftel încât copiilor să li se răspundă nevoii de cunoaștere a ceea ce reprezintă un stil de viață sănătos.

Cu alte cuvinte, învățăm ce să mâncăm, cum să mâncăm și de ce mișcarea este vitală pentru a avea un corp armonios care ne va ajută mereu să avem starea optimă pentru atingerea succesului în diferite arii ale vieții. Mai mult decât atât, săptămânal copiii au șansa să experimenteze diferite sporturi. Opționalul are loc săptămânal, iar pentru înscrieri și mai multe detalii vă invităm să ne contactați.

Beneficiile practicării actoriei sunt deja foarte cunoscute, dar dacă mai adăugăm în același timp și experiența unei limbi străine, este un câștig și mai mare.

Luând parte la activități de teatru coordonate de către regizor, participanții vor fi îndrumați să se exprime așa cum simt, comunicând și depășindu-și limitele. Desfășurarea acestui exercițiu contribuie nu doar la dezvoltarea personală a celor implicați (învățând să se exprime în public, să se transpună în diferite situații dezvoltând latura empatică, să prevină crize, să își dezvolte latura artistică, să identifice și să gestioneze emoțiile, să devină mai curajoși, deschiși, sociabili), ci constituie și un suport de analiză pentru consilier, urmând ca acesta să identifice pe parcurs, cele mai optime recomandări în vederea împlinirii profesionale și personale a participantului.

Opționalul are loc săptămânal, iar pentru înscrieri și mai multe detalii vă invităm să ne contactați.

Activitatea clubului se bazează pe lectură de povești, povestiri, fabule și poezii în limba română și engleză.
De asemenea, vom lucra în direcția descoperirii personajelor și a asumării de roluri.

Pentru copiii care au nevoie de atenție specială în direcția rostirii și a vorbirii, a integrării în colectiv, clubul nostru este cea mai bună alegere.

 

Teatrul în educație
Jocul este motorul esențial al copilăriei. Jocul are, pentru copil, importanța pe care munca o are pentru adult. Prin joc, copilul se pregătește pentru o viață serioasă. Haideți la cursurile noastre de actorie. Aici copiii ”joacă” roluri ale personajelor dar și roluri sociale. Așa dobândesc autonomie și încredere în propriul potențial creativ și în forța lor de a relaționa.

Program:
Luni 16:00 – 17:30
Joi 15:30 – 17:00

Gina Pitulea este actriță și pedagog. A absolvit cursurile doctorale în cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică IL Caragiale.
A obținut diploma doctorală în Artele Spectacolului de Teatru cu tema “Valoarea formativă a textului dostoievskian pentru procesul creator al actorului”. În 2019 a absolvit cursurile de psiho – pedagogie ale Centrului de Pregătire Pedagogică și Didactică – UNATC. A creat și a pus în scenă zeci de spectacole pentru copii. Predă actorie copiilor din anul 2013.