Articole educationale

Ce se întâmplă la sesiunile de Mindfulness pentru copii?

Prin metoda jocului copiii învață să se bucure de momentul prezent, să își conștientizeze propriul corp, emoțiile, să respire, să se miște conștient, și nu în ultimul rând, înțeleg că ei sunt unici și minunați așa cum sunt!

Atunci când dorești să plantezi semințe pentru a avea o grădina de flori frumoase, ai nevoie să pregătești pământul, să îi oferi atenție și înțelegere, să îl eliberezi de burieni, să îi oferi hrană adaptată plantelor pe care le ai, etc.

Același lucru se aplică și în cazul copiilor. Pentru ca aceștia să se dezvolte armonios au nevoie să fie stimulați și învățați să trăiască frumos și sănătos.
Pentru copii este important să învețe să rămână în momentul prezent pentru a se bucura cu adevărat de viață, chiar și atunci când întâmpină dificultăți.

Copiii își capătă curajul de a se exprima și încrederea în ei. Asimilează un set de valori elementare, care îi vor însoți toată viața, printre care calmul, sinceritatea, recunoștința și autodisciplina.

Copiii au mare nevoie de aceste tehnici și în instituțiile educaționale, motiv pentru care una dintre dorințele mele este ca fiecare copil să beneficieze de aceste metode. Misiunea mea este să fiu acolo să îi învăț, să îi ajut, să îi ghidez și să îi susțin în procesul lor de învățare cu blândețe și iubire.

Îți mulțumesc pentru că ai citit până la final!

Acum mi-ar place să știu și părerea ta. Ai încercat vrodata mindfulness? Abia aștept să îmi spui!

Te îmbrățișez cu bucurie,

Michelle

DE CE MINDFULNESS ÎN EDUCAȚIA COPILULUI

„Bunătatea din mine salută bunătatea din tine!”

Bine te-am regăsit! Sunt Michelle, fondatoarea MikaZen și doresc să te ajut să recastigi starea de bine și sănătatea atât personală cât și a copilului tău.

Pentru astăzi am ales să scriu despre importanța mindfulness în educația copiilor. În urma unor studii recente, publicate de “The Național Center for Biotechnology Information Advances Science and Health Research”, copiii care au participat au avut parte de beneficii vizibile.

Starea lor de bine a crescut, fiind mult mai relaxați, anxietatea și stresul fiind diminuate, iar calitatea somnului s-a îmbunătățit. Postura s-a îmbunătățit, capacitatea de a se concentra a crescut considerabil, etc.

În urma experienței mele de a lucra cu copiii, ca pedagog, am conștientizat de ce aceștia au nevoie de a fi prezenți și conștienți de corpul lor, cum se mișcă, cum respiră, pentru a deveni un adult echilibrat. Iar ceea ce facem de mici ca și obiceiuri, ne definesc viața. Te întreb acum, oare ce faci tu pentru copilul tău?

Din 2016 am început să colaborez cu diferite instituții educaționale private pentru a le oferi copiilor o altfel de abordare în care să se simtă acceptați și iubiți așa cum sunt. Am observat că acei copii care au participat regulat sunt mai relaxați, plini de energie și încredere în ei, puterea lor de concentrare a crescut, automant și interacțiunea cu ceilalți s-a îmbunătățit, devenind mai empatici.

O colaboratoare mi-a comunicat că: „ Joaca, combinată cu tehnicile mindfulness, printre care și respirația, îi ajută pe copii să fie mai calmi, mai linstiti, să-și dezvolte puterea de concentrare și imbunătățirea memoriei”.

O colaboratoare mi-a comunicat că: „ Joaca, combinată cu tehnicile mindfulness, printre care și respirația, îi ajută pe copii să fie mai calmi, mai linstiti, să-și dezvolte puterea de concentrare și imbunătățirea memoriei”.

Îmi amintesc ce m-a întrebat un băiețel: “Michelle, oare de ce eu nu sunt ca X? Îi venea să plângă pentru că ar fi vrut și el să fie altfel. Te-ai gândit că acest lucru îl impactează mult pe copil? Și că renuntă la a mai fi el pentru că nu este bine? Iar acesta este doar un exemplu.