Ce se întâmplă la sesiunile de Mindfulness pentru copii?

Prin metoda jocului copiii învață să se bucure de momentul prezent, să își conștientizeze propriul corp, emoțiile, să respire, să se miște conștient, și nu în ultimul rând, înțeleg că ei sunt unici și minunați așa cum sunt!

Atunci când dorești să plantezi semințe pentru a avea o grădina de flori frumoase, ai nevoie să pregătești pământul, să îi oferi atenție și înțelegere, să îl eliberezi de burieni, să îi oferi hrană adaptată plantelor pe care le ai, etc.

Același lucru se aplică și în cazul copiilor. Pentru ca aceștia să se dezvolte armonios au nevoie să fie stimulați și învățați să trăiască frumos și sănătos.
Pentru copii este important să învețe să rămână în momentul prezent pentru a se bucura cu adevărat de viață, chiar și atunci când întâmpină dificultăți.

Copiii își capătă curajul de a se exprima și încrederea în ei. Asimilează un set de valori elementare, care îi vor însoți toată viața, printre care calmul, sinceritatea, recunoștința și autodisciplina.

Copiii au mare nevoie de aceste tehnici și în instituțiile educaționale, motiv pentru care una dintre dorințele mele este ca fiecare copil să beneficieze de aceste metode. Misiunea mea este să fiu acolo să îi învăț, să îi ajut, să îi ghidez și să îi susțin în procesul lor de învățare cu blândețe și iubire.

Îți mulțumesc pentru că ai citit până la final!

Acum mi-ar place să știu și părerea ta. Ai încercat vrodata mindfulness? Abia aștept să îmi spui!

Te îmbrățișez cu bucurie,

Michelle

Leave a comment